Resetest: Stockholm-Göteborg

Dags
att börja röra sig lite...
Eftersom vi någon gång behöver förflytta oss, och inte alltid kan gå så tänkte vi här på bloggen ge några alternativ när det gäller att resa mellan Stockholm - Göteborg. Vi har försökt att hitta de billgaste alternativen för Flyg, Buss och Tåg. (kan finnas undantag som ej har kunnats ta del av). Vi har gjort en simulation av en resa mellan destinationerna den 10 maj 2008. Så all fakta är baserad ifrån det datumet.
I alla fall hoppas det kan vara till lite hjälp i alla fall.

    
    
Stockholm

till

Göteborg
Flyg
 Tåg 
Buss
  
 
 
    
    
Ankomst till:LandvetterGöteborg C            Göteborg C
Transport centrum:
Flygbuss tid: 30 min (75:-)
Behövs ej
Behövs ej
Status  Hög Börjar bli hög Låg
TjejchanserBra: vid tur "flygvärdinnorna"Om man har turMindre bra
NjutningMan har suttit skönareSköntSkönt
Bekvämlighet

Miljö
Fungerar

Riktigt  dåligt
Njutbart

Bästa alternativet
Trångt

Helt ok men ändå inte
MatJafinns mölijhetnej
Tid55 min4h 51 min7 h 30 min
Pris ( Vuxenbiljett)320:-223:-254:-
Resepartner

Betyg:
(Sterling Airline)


(Sj)


(Swebuss)




Sammanfattning:

Tåg: Vill man sitta skönt avnjuta en kopp kaffe i ett lungt tempo är detta ett givet alternativ. Finns möjlighet att surfa på datorn lite medan man åker genom skogarna. Priset är helt okaj om man är ute lite i god tid. Tiden är pengar säger många det tar ändå nästan 5h att åka mellan destinationerna. Men under den tiden hinner man med mycket arbete i form av wordskrivning eller bokläsning. I testet får Tåget 3 stycken sushi plankor.  Hamnar på en stabil 2.e plats.

Flyg: Att flyga är alltid trevligt, för alla utom de som är flygrädda eller för de som är väldigt storväxta. Man kommer undan hyfsat billigt. Ett problem är att man inte kommer ända till centrum med flyget. man måste ta en extra transport med flybuss för att komma in till centrum. Men eftersom det inte tar så lång tid att flyga så är det nog värt det. Man får offra sig. Vinnare i vårt test blev flyget efter en hård kamp. Tyvärr är inte vår vinnare så bra för miljön men så är det man kan inte få allt här i världen. Vinnaren får 4 stycken sushiplankor.

Buss: Ett traditionellt transportmedel är med buss. Man kommer ända fram till slutstation och behöver ej göra byten. Priset är lågt men eftersom det tar så lång tid att komma fram så får bara bussen 2 stycken sushi plankor.  Och hamnar tyvärr sist i vårt test.

"Ta det lungt man kan ju alltid gå"

/// J & R

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0