Något fler borde tänka på...

Efter ett litet tips så kom en diskussion inom redaktionen på tal. Det som alla har men det är inte så många som tänker på det. Just det de heliga strumpor. Det finns många strumpor men det finns tyvärr många som missbrukar dem genom att gå med stora hål i dem eller fel modell till fel skor. Det är klart att det inte alltid är lätt men man kan i alla fall anstränga sig lite.


Beskrivning:

Strumpor kallas en typ av benkläder som funnits sedan medeltiden. Från början användes linne, siden, silke och ull, ibland även läder,  till material.

Sin nuvarande utformning fick strumporna i huvudsak på 1700-talet. För damer kom hudfärgade strumpor av konstsilkev på 1880-talet. Nätstrumpan kom under 1800-talet sista decennium, medan sömlösa inte dök upp förrän 1923. Damstrumpor i nylon lanserades 1939, i stretchig crépenylon 1956 och av lycra 1959.

Tjockare, kortare eller stickade strumpor brukar oftast kallas sockor (eller sockar beroende på uttal). Billiga grovt maskinstickade sockor som inte är formade för vrist och häl, brukar kallas tubsockor.

En modern trend är tåstrumpor, en typ av socker som likt fingervantar förutom själva foten klär tårna var för sig.

Det finns många strumpor i olika färger och mönster. Fel par strumpor kan ge fel intryck. Detta har vi märkt, strumpor på killar stor betydelse hos tjejer. Har man fel match så kan man ibland få hälsa hem. Schysst att de har hållt inne det så pass länge som till nu. Det är det här med signaler ifrån tjejer som vi killar har missuppfattat väl?... Vem vet?



Här kommer de vanligaste strumpor killar. Ni finner bilder så att alla fattar hur de ser ut. Alla är inte läsargeni ju...

Vanlig tunn strumpa. Denna har inget speciellt namn men kom före Tubsockorna och är strumpornas kung. Utseende mässigt i alla fall. Den funkar kanon till alla sorters kläder. Men bör helst unvikas vi aktiviteter då den lätt glider ner. Tyvärr är det inte bara strumpan som ska köpas utan även rätt färg. För att vara på den rätta sidan så börja med bas vitt och svart. Dessa färger passar de flesta kombinationer och matchningar av kläder. Strumpan passar mycket bra till finskor men även vardagliga skor.  


( Bilden är på den vanliga strumpan och den finns i alla olika färger)



Tubsockor
, typ av sockor utan häl. Tubsockor är oftast vita och används framför allt vid idrott och andra fritidsaktiviteter. Denna strumpa är den absolut skönaste strumpa en kille kan äga många använder denna fast den är så pass ful. Vi redaktion slarvar tyvärr ofta och använder den. Men det ska vara skönt också ju. Eller?Denna tubsocka får ej användas till finskor. Väldigt viktigt. De flesta tjejer hatar denna strumpa så om du har chansen strunta i den.                                                                                  

(På bilden ovan finner ni de underbara och sköna Tubsockarna)


Det
viktiga är inte vilken strumpa du bär bara den är i rätt färg. Antingen ska den matcha byxorna eller skorna. Dags att rensa gardroben boys och slänga alla trasiga strumpor. Strumpor med hål i= Trasiga
Kom igen och gör tjejerna lite gladare. Annars kan du lika bra gå barfota som Ernst Ki....
Inget fel på vara strumplös. Sedan en sista sak man får ej ha strumpor till sina sandaler strikt förbjudet. Rikigt fult och det bör vara böter på det.


Sedan finns det tåtrumpa som absolut är köpförbud på. Dessa strumpor är inte strumpor. Vantar har man på händerna inte på fötterna. Detta gäller tjejer också, de är skit fula. Kan de inte fatta det de är absolut inte gulliga eller söta...


"Lycka till"


/// J & R


Lev några år längre!

Som ni alla vet så förlänger ett skratt livet med ca 0.2år.. Sen kommer man även längre i livet om man ler än en tjurig person! Självklart ska man får vara lite tjurig ibland men då kan man ju alltdig hitta på saker så man blir glad.. Hur ska man då bli glad? Alla blir blir ju lyckliga av olika saker. Vissa blir glada när dom umgås med en specefik person andra endast genom att kolla på ett klipp på Youtube..
Både R och J älskar att se olika komedier och roliga serier. Vi väljer hellre och se en rolig serie än att kolla på kaoset i Greys anatomi tex! Kan även bero på att Greys är en tjej serie och J och R är killar...

Är du glad i själen ser du även fräschare ut.. Ler du, ler världen oftare mot dej!



Tips på saker som får oss att skratta och le:
Allt Björn Gustavsson gör just nu tex i Parlamentet, morgonsoffan och Sverige pussas och kramas.
Parlamentet i allmänhet!
Roliga filmer som "Mina jag och Irene" "Repmånad" mm

"Skratta medans du fortfarande kan!"

/// J & R

Flammor som lever...

Dags... för Valborg igen.
Valborgsmässoafton, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Svergie, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på den Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död 779

Dagen är också en högtidsdag för vissa av Finlands och Sveriges högskolor och universitet, där man den 30 april sätter på sig studentmössa, eller sommarmössan i de sammanhang där även vinterstudentmössa används. I Göteborg anordnar chalmersstudenterna Cortégen, och i Uppsala hålls Forsränning.


Det
är underbart att stå och titta på lågorna när flammar och känna en liten ljum vind i ansiktet och höra ljudet av sprakande ved. Stå och umgås med sina närmaste och de man håller kära. Ta det lugnt och slappna av lite. Det behöver vi alla...



För andra är det en helt vanlig dag. Hoppas i alla fall ni får en underbar kväll med alla saker ni ska göra.



(En Sammanfattning: väldigt het om öronen med öl i handen och ett riktigt brett leende)



"Elda med förnuft"


/// J & R


Underbara stunder...

Helgen är kommen och det är dags att frigöra sig själv genom shopping och allmän avslappning. För att fullända helgen behövs tre saker en longboard en plånbok och ett glatt leende. Varför blir det så bra när man inte planerar någonting? Jo vi vet det är för att man inte förväntar sig någonting. Men om man vet det varför gör man inte så alltid istället för bara då och då? Vi vet ju att resultatet blir så mycket bättre utan planering om man inte ska bestiga Mount everest vill säga. För då krävs lite planering i alla fall.....



"Ha en go helg och gör så mycket som möjligt, men planera så lite som möjligt"



/// J & R


Det ända som behöver sticka upp...

Nu när läget är under kontroll tog vi vår smidiga kroppar ner till hemköp för att inhandla ingredienser till vår ost & skinkpaj som kocken R är specialist på. När vi var som mest inne i våran shopping så kom där upp ett ganska udda samtalsämne.. Detta uppkom efter J hade hämtat en purjolök.. Vi började diskutera vilket som såg mest proffsigt ut att handla i andras ögon.. Man kanske inte ser ut som en mästerkock när man kommer med ett 3pack Euroshopper majs lixom! Men komma med en kasse ut ifrån en affär med lite gröna blad utstickande (tex en purjo) sej ju riktigt proffsigt ut! När dagens shopping runda var slut på Hemköp så hade vi såklart purjobladen lite extra uppstickande ur kassen..
Shit vad proffsigt det såg ut! Med eget leende på läpparna skuttade vi oss hem och fixade iordning pajen och guud så god den blev!



nu tänkte vi faktiskt ge er receptet!

Degen:

Mjöl 4dl
Margarin 200g
Vatten 1/2dl
Blanda ihop alla dessa ingredienser så att dagen blir tillräckligt hård att arbeta med.Ställ in så degen får vila i kylskåpet i 15 min.. Måste ju vila efter en hård knådnings match! Ljänma sedan ut degen i en pajförm.

Röran:
Purjolök 1st (Viktigt för imagen när du går från butiken som ni vet nu)
Skinka 1 paket
Ägg 3 st
Mjölk 3dl

Rivenost 3-4dl
Salt 1krm

Pepper 1/2krm

Hack purjon i skivor och var noga med att skölja! Koka sedan upp purjon i saltat vatten i 3min, detta för att den ska mjukna.. Skiva sedan upp skinkan i bitar ca 1*1cm. Blanda sedan ihop skinkan med äggen, mjölken, purjon, saltet och pepparn. Häll detta över degen i pajformen. Häll på osten och tryck försiktigt ner den i röran. Stoppa sendan in i ugnen och grädda långt ner..

200*C i 30-40 min


image204

Som ni kanske märker så är det lite udda samtalsämnen ibland.. Men men det bjuder vi på!

Tänk på det nästa gång ni går och handlar jag lovar ni kommer se skillnaden.....

/// J & R


Vårkänslor..??

Som ni alla märkt har våren kommit och rört runt det i knoppen hos oss alla! Som vi tidigare skrivit så har tjejerna börjat ta av sig kläderna och gått ifrån eskimåer till vackra damer!... Mums tänker vi killar.. Och när killar tänker "Mums" är det lätt att det spritter i mer än huvudet! Vi får fjärillar i magen och man blir snurrig när man ser dessa vackra varelser! Vårkänslorna har kommit in i dig!..... Är det inte underbart! Eller är det kanske lite farligt?.. Det farliga är nog när du just fastnat för en flamma! Är det verkligen riktiga känslor eller bara att det är vår?! Nu tror ni säkert det ska komma ett riktigt smart tips på hur ni verkligen vet?! Men detta får du faktikt känna efter själv! Det ända vi säger kän efter en extra gång innan du kastar dig in i något.. Själva älskar vi just denna tidpunkten på året!




"Glid på vågen!"


/// J & R

Märke är det nödvändigt....

Hörde att piratvärlden för märkes varor har ökat väldigt mycket den senaste tiden. Det har varit känt länge, men inte visste vi att det kretsade så mycket kopior i Sverige. Det känns tråkigt att gå runt med något som är äkta, så kommer någon med en kopia de köpt för 1/10 av priset. Är det piratköparen som ska känna sig misslyckad eller jag som köpt den äkta för så mycket onödiga pengar? Det är klart man har köpt en del kopior i sina dar men om man alltid ska gå runt i kopior känns det som det borde vara lika bra att gå runt med vanliga random kläder istället. Själva märkesvaror är väl tillför att skapa status hos personer eller skapa identitet? I alla fall så tycker vi att man ska göra som man vill, är man i Thailand är det aldrig fel att handla lite extra...



Det finns bra och dåliga kopior i omlopp. Skillnaden på en bra kopia med den äkta produkten kan vara väldigt liten. Det som skiljer sig är mestadels materialet sedan givetvis märks det på kvalitén. Det finns ju exempel på andra hållet där man ser skillanden direkt. Det blir fjantigt när folk går runt med just det. De som köper kopior kan i alla fall anstränga sig lite och köpa kopior som är bra gjorda. Är det så viktigt att ha ett märkesplagg, bli du bättre som person? Statusen hänger väl inte på märket utan på dig som person?


Själva tyckar vi det känns skönare och att man får en bättre känsla i kroppen när man vet att man har något äkta på sig! Självförtroendet ökar och det är roligare att visa upp sig!



"Med det rätta flowet i kläderna flyter dagen på bättre!"



"Nog snackat om det, det är en värslig sak."


/// J & R


Hane......

Att vara hane är något som man själv inte kan bestämma. Men en person som redan är hane kan ge en hanebörda till en person om han anser är lämplig och som förtjänar statusen. Men såklart så måste den utnämnde ha all krav som ställs för att kunna få statusen. Hane är en status som inte går att köpa sig till, tyvärr så försöker vissa med det. Dessa människor kallas för fejkhanar, och en fejkhane kommer aldrig att kunna bli en riktig hane hur mycket han än försöker. Att köpa sin status är ett brott mot den viktigaste regeln i hane världen. Man måste förtjäna den. Hane statusen är väldigt enkel att följa, för att man följer inget speciellt utan gör som man vill. Är man hane så är man hane helt enkelt. Det är hanar som sätter reglerna och det är sedan hanarna som följer dem. Svårare är det inte. Är du en hane? Det kan du inte svara på själv utan det är andra som gör. Är du hane så vet du om det, annars kommer du att veta det så småningom....


(Hanen blir mer och mer sällsynt, förr i tiden fanns det många av dem)

"En viktig detalj vita lackskor"

/// J & R


Äntligen killarnas säsong....

Den här tiden på året är den bästa tiden att vara kille på, värmen är påväg in, solen lyser och man kan vara ute på riktigt för en gång skull... Nej allvarligt ni killar som inte håller med gör det egentligen men vågar inte stå för det. Tjejer, allt handlar om tjejer vid denna tiden precis allting kretsar runt dem. Det vi snackar om är det börjar bli varmt, folk börjar klä sig lite tunnare, byxor bytts ut till kjol eller shorts. Blå jeans ben blir gyllenbruna ben osv. Det  finns inget mer sommrigt än ett par gyllenbruna ben. Okaj man kan ju tänka sig annat lite sweetare men det tar vi en annan gång... Det enda som vi killar kan tacka är väl tjejerna själv för att de är sig själv och så himla kvinnliga såhär års. Ni tjejer har inget att skylla på ni alla är underbara... 



"Dags att njuta, snart kommer sommaren ju, och en ny kill säsong infinner sig" 



/// J & R

Hund...

Nu kommer våren och ut tittar alla nyblivna mammor med sina barnvagnar.. Det finns allt ifrån söta livfulla till griniga... Då pratar jag ju så klart om mammorna.. ;) För ungarna är ju hur söta som helst! Men det är inte bara mammor utan även en massa söta hundvalpar! Finns det något sötare än en hundvalp som snubblar omkring...? Så nu när man går på stan kan man ju inte mer än kära ner sig i alla dessa hundar! Men så kom vi fram till HM i stan (Mitt inne i centrum) där det satt en liten stackare i koppel fastbunden i koppel med väggen.. Han såg så ledsen och skrämd ut.. Då slog tanken oss hur kan man lämna en sån liten kabrat själv?. Han som var så liten och söt. Så vi började prata och fundera lite runt detta..

Hur kan man lämna nått som man älskar och precis har lagt flera tusen på att köpa? Fast jag kanske precis hade köpt en 30 kilos Saint Bernad hade man gått runt som Paris Hilton med den i famnen!
Klart att om man haft en hund i ett tag så kan man lämna den utanför ICA.. Men denna lilla rackare kan ju inte varit mer än 1 år ju!!!



"Hunden människans bästa vän"  -Kopplar ni er bästa vän utanför butiken?


/// J & R


Toa vett och etikett till oss män!

Fick precis in ett tips från en läsare som jag var tvungen att skriva om direkt enligt henne! Detta är vad vi killar gör och inte ska göra på en toalett..Därför tänkte jag dra upp några senarium och sen säga vad ni gjorde fel!



Senarium:

1) Du går upp på morgonen, riktigt trött, håret står åt alla håll. Du går in på dass fäller upp locket, står upp och slår en sjua. Tvättar händerna och går till köket och fixar frukost!
Fel: Om ni fäller upp locket måste ni fälla ner det igen!.. Måste även kolla så ni inte prickat lite fel, isf e det bara å torka upp. Ingen vill torka bort det för dej!

2) Fan du kommer på att du ska till jobbet om en timma! Du rakar dej fort ovanför vasken samtidigt som du borstar tänderna, springer till bussen och hinner precis med!
Fel: När du rakar dej med maskin faller allt rakdamm (söndermalt skägg) ner i vasken. Detta är inte så fresht för andra, så spola bort det. Tandkrämen är inte heller så fresh att låta torka in porslinet, så spola bort detta också innan det sätter sig.

3) Du går in på toan för att köra igång det tunga artilleriet. När du är klar torkar du dig och tar slut på rullen i precis samma ögonblick som du är ren å fin där bak, du tänker "shit vad snyggt jobbat, det där var precis på håret!".. Du tvättar händerna och går ut och firar med en kaffe framför tvn.
Fel: Först och främst så har du inte superkrafter för att du lyckades klara dej på allt som var kvar! Sen måste du sätta på en ny toarulle såklart! Annars kan det bli trisst för nästkommande person när han/hon e klara med sitt! Måste även kolla efter bromsspår i porslinet!

4)
Nu är det dags för utekvällen. Håret ska fixas och du ska bli kung! Då tar du fram vaxburken, drar i en go klick i håret, fixar din frilla och tvättar händerna och är redo för kvällens fiskerunda!
Fel: Specellt viktigt när du ska ut och kanske få hem ditt livs kärlek.. Så måste du ta veck håret som ligger i vasken! Löst hår är lika med äckligt.

Några små tips: Ha en ren ock fin spegel, ha rent golv, ha inte för mycket prylar framme och använd toa sprej för att minska chansen till pinsamma dofter. Man kan även piffa upp badrummet med en växt om man vill ha en mysigare stund på toan!

image176

(Många utav tipsen kanske inte behövs ta på lika hårt om man är singel men ändå värt att tänka på!)

"Allt för att få ett trivammt tillhåll"

/// J & R


Festivaler och feeling i massor...

Varje sommar erbjuds underbara konserter och festivaler till alla olika typer av folk...
Är inte det helt underbart? Själva så vet vi inte vilken man drar på men några konserter blir det alldeles säkert. Har inte ni några schyssta tips på vad som händer eller var ni ska i sommar? Hade varit kul att höra. En festival som lockar väldigt mycket är Way Out West i Göteborg, vi var på den förra året och bättre kan man knappast få det. Helt underbar musik från jättebra artister. Det är ett givet tips för er om ni gillar den typen av musik förstås. En av våra favoritartister som är N.E.R.D kommer och många många fler.... 

Det är bara en sak ni ska hålla redan på och det är datumen 8-9 aug

Bara
för ni ska få ett smakprov på vilka artister som kommer till Way Out West tänkte vi som så på redaktionen att ge er listan på de artiser som är klara till festivalen. Genom ett enkelt knapptryck kan ni lyssan på de olika artisterna och få lite feeling...


image172

Buraka Som Sistema (PT)No Age (US)
Dark Meat (US)Okkervil River (US)
Dengue Fever (US)Pacific!
Franz Ferdinand (UK)Sigur Rós (IS)
Girl Talk (US)Sonic Youth (US)
Grinderman (US/UK/AUS)The Dodos (US)
Håkan HellströmThe Flaming Lips (US)
Holy Fuck (CAN)The Mae Shi (US)
Iron & Wine (US)The National (US)
José GonzálezThe Sonics (US)
Lightspeed Champion (UK)Yacht (US)
Lykke LiYeasayer (US)
N.E.R.D. (US) 

(Det är bara att välja och få en feeling av dem)


"Det är dags att längta till sommaren"


/// J & R


Kaffé...

Man står i kön på Espresso House, det är snart din tur! Dags att titta upp på menyn där börjar man spana in kaffétyper som erbjuds. Jag vill ha en go kaffé tänker man, men vilken? Det finns allting ifrån vanligt kaffé till något som heter Chailatté, vad är det? Nehä det här var inte lätt!
Men som tur är har ni ju oss som kan tänka sig att underlätta detta arbete för er.. Så igår var vi nere och testat alla.. Dock var vi inte så smarta, så vi beställde visst in alla på en och samma eftermiddag..



Rost kaffe: Helt vanligt svart kaffe.. Funkar alltid men är ju kanske inte det roligaste du kan beställa..
Espresso: Väldigt stark kaffe som serveras i små mängder. Kan liknas en shot på krogen!
Caffelatte: En espresso som du häller i skummad mjölk. Inte samma starka smak som vanlig kaffe.
Choccolatté: Mix av kaffe och chockladmjölk väldigt gott men inte den där riktigt mmm känslan...
Caffe macchiato: Kaffe med lite mjölk typ..
Vanilla latte: Som vanlig latte bara att den är spetsad med vanilj syrup..
Sojalatte: Detta är som vanlig latte bara att men använder soja mjölk. Detta är för dom som inte tål mjölk om jag inte minns helt fel?...
Chailatte: Bara för att förtydliga detta är detta inte kaffe utan en salig blandning av ingefära, kanel, kardemumma, svart te, mjölk och socker.. Detta har en väldigt speciell smak.. Inte våran favvo men kan nog tänka mig att vissa gillar den!

Detta var dom olika vi testede.. Sen fick det faktiskt räcka. Kan komma uppföljningar på dom vi missade.. Detta är dom som är mest omtyckta på Espresso House..

Vinnaren av detta test blev till slut Vanilla latten!!!






efter att ha gjort detta test igår så var det ingen ide äns att försöka sova.. Sikken koffeinkick :D


"Hoppas det kan vara till lite hjälp. Kom ihåg det är aldrig fel att variera sig..."



/// J & R

Smink en trend...

Tiden och framtiden närmar sig hela tiden. I de större städerna bilr det mer och mer vanligt för oss killar. Sminket inte läppstift och liknande men mer bas grejor som puder och täckstift. För att dölja terrorattacker i ansiktet bland annat. Väldigt bra om man ska fräscha till sig lite det gör faktiskt ganska mycket skillnad positivt sätt. Är det då okaj eller inte? Varför inte liksom? Tjejer använder det ju. Som kille ska man inte gå på det tunga artilleriet precis och se ut som en clown. Men lite är alltid lagligt. Vet inte om det är någon sorts sminktrend som försöker sig smyga sig in eller vad det är. Men en helt ny världen för oss killar i alla fall.

Frågade några tjejer om vad de tyckte det. Reaktionen var inte riktigt som vi killar tror de skulle reagera. De sa att det var helt okaj inget fel med det. Då så då är det fritt fram ju...
Skämt osido smink är inget bra för huden så desto mindre man använder desto bättre är det. Ta det lungt killar och lägg pengarna på något roligare istället. Om ni skulle få för er att köpa något rikta in er på täckstift och puder mer behövs inte...


(Det finns en uppsjö av produkter men om ni ska köpa gå till bodyshopen
deras produkter är riktigt bra både för miljön och är inte testade på djur)

"Syssla med det som ni är bra på istället för tvärtom"
 

/// J & R

Träning...

Dags för er som vill se snyggare ut inför den heta sommaren...
Vad är det som händer alla börjar träna och det enda de gör att träna! Istället för ni tränar regelbundet under hela året. Så behöver ni inte känna så mycket press på er Beach 2008 vem bryr sig? Jo för många! För er som verkligen vill utsätta er kropp för överbelastning och stress så tänkte vi tipsa om lite olika träningsätt som är lite roligare än att gå till det trista gymmet...

Pilatesboll: Denna heliga boll. Ni har säkert hört talas om den i något sammanhang. Det som är positivt för oss killar är att man behöver inte vara gummimänniska för att kunna ta del av träningen. Utan med lätta övningar till en börja kan man utveckla med tiden till mer avancerade. Med denna boll tränar du upp hela bålen (ryggen nedtill) och får stabilitet i kroppen. Sedan med lite träning så kan man få hyfsad mage också om man efter strävar det såklart...Det är bara att leta upp närmsta sportaffär och inhandla en boll. Lycka till!!


Tänkte att vi länkar till några sidor där ni kan ta övningar ifrån:

http://www.balansboll.nu/ (här är exempel på exakt vilken del du vill träna)
http://www.muscles.se/traning-med-pilates-boll/ (litet urval)






Klättring: Det här är cool form av träning det är jätte kul plus att du tränar hela kroppen på ett enkelt sätt. Finns för alla typer av utövare den som är svagast i världen till den som är starkast i världen. Efter en tid klätterträning bildas stabilitet i kroppen och du blir smidigare än vanligt. Fast du är ett kylskåp annars. Det som är otroligt är att du tränar med din egen vikt hela tiden i med det blir det perfekt motstånd. När du blir bättre finns det svårare klätterväggar att ta itu med.

I med att vi är stationerade i Halmstad länkar vi till närmsta klätterklubb som är Halmstad klätterklubb
HKK länk:   http://www.hhk.nu/





Walking: Ett väldigt modernt sätt att hålla sig iform, går även för killar. Och vet enligt starka källor att denna form av träning används mer flitigt hos oss killar. Tänk hur gott det är att gå en runda i lite snabbare tempo en vanligt med en polare och prata en massa killsnack. Svårare är det inte men om det ska ge något måste man gå ganska ofta och hyfsat snabbt tempo. Men lite frisk luft har ju aldrig skadat...




Obs: För att få resultat krävs träning minst 3 ggr i veckan


"Att komma iform är en stor bedrift och allt hänger på dig själv"


/// J & R


Musik i vardagen...

Den som kom på musik ska vara mycket hedrad. Det finns alla typer av musik nuförtiden allt ifrån väldigt lite dunk
till hur mycket dunk som helst. Det är det som är så skönt med musik det finns en musiksmak för alla. En sak till vi tänkte på att det finns alltid musik till alla tillfällen. Det är precis som om musik är gjord för att världen ska gå runt. Det roliga med dessa olika musiksmaker är att det aldrig går att  lläsa vad personer gillar för musik. Tänk på alla personer som man ser på stan med hörlurar i öronen. Vet ni vilken musik de lyssnar på? Nej det tror vi knappast. Okaj det finns ju undan tag om någon av dessa personer spelar väldigt högt, då hör man vad de lyssnar på...
Klassisk eller hårdrock, vem bryr sig ? Lyssna på det som du tycker om...     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


( Stämning är något som inget annat kan slå....)


Musiken fungerar som terapi i alla lägen, vi på Ihsus kom fram till att vi inte hade klarat oss utan musiken. Hade ni det?  Efter som vi är allätare på redaktionen så kan vi inte säga vilken genre vi tycker bäst om utan lyssnar på det vi känner för istället.... Känns trist att vara bunden till någon speciell smak.
Därför känns det väldigt dumt att dömma någon efter vad de lyssnar på. Bara för du själv inte gillar just den musiken behöver den dömda personen inte tycka samma sak. Alla tycker olika respektera det.
Skönt att veta att musiken inte lär dö ut. Det ploppar upp ny musik hela tiden, tyvärr så är mycket jätte dåligt men bland alla dessa floppar så hittar man guldkornen till öronen...


(Kornen är få men de finns bland alla dessa låtar)

Allt har en mening även musiken, den har mening att lämpa sig och breda ut sig så att så många ska kunna lyssna som möjligt. Det är det som är det fantastiska, det finns musik för alla det är bara hitta sin egna. Om man inte göra det så kan man alltid göra som oss lyssna på det man känner för ,och inte vara bunden...
 
Hur skönt är det inte att sitta på bussen eller tåget till exempel titta ut genom fönstret sätta på sin favorit musik och drömma sig bort långsamt långsamt en liten stund?

"Ta det lugnt och fortsätt leva" 



/// J & R

Sommar i luften...

Nu när sommaren är påväg börjar det nalkas grill och sol tankar. Förra året insåg vi att livet måste bli mycket enklare om vi skaffade oss något speciellt. Var och besökte en vän i Göteborg, han hade shoppat en så geniallisk sak så jag blev avudsjuk till tusen på.... Saken var inte revultionerande men väldigt given för en perfekt sommar... Den heliga saken var en väska inte vilken väska som helst utan en kylväska som har inbyggda högtalare där du lätt kan plugga i din Mp3 och blåsa på, under tiden som du avnjuter musiken öppnar du en kall och bara är chillar.. Det är livet när det är som bäst... Namnet på skönheten är Lil Buddy som är tillverkad av burton..


(Finns i många olika färger det är bara att välja den som passar dig bäst)

Om du nu är sugen på att köpa en sådan här väska så kan vi rekommendera de vi har köpt vår väska av, vi vände oss till Österrike och handlade väskan över internet, då kom väskan till din dörr plus att den blev betydligt billigare än om du köper den i Sverigie....

Länk till sidan är:  http://www.hot-zone.tv/store/index.php
På denna sida hittar du även andra riktigt fräscha produkter allt ifrån kläder till solglasögon

"Slappna av lite extra för din egna skull"

/// J & R

Kanske liiite snyggare?!

Nu har vi fixat iordning designen på bloggen!
Vi är själva rätt nöjda med utseendet! Vad tycker ni? Ge oss gärna tips på vad som kan bli bättre?!



"Se inte problemen utan se möjligheterna"

/// J & R

Sushi kväll!

Ikväll blir det sushi! Äntligen frå man la säga. Det var över en månadsen man tillaga de sist!


Sushi
(japanska 寿司、鮨、鮓 eller すし) är en japansk maträtt bestående av vinägerkryddat rundkornigt ris, vanligen tillsammans med fisk (rå eller tillagad), rom och/eller skaldjur. Sushi ätes vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära (Gari) och japansk soja. Vanliga ingredienser i sushi är tonfisk, räkor (oftast större sorter, exempelvis tigerräkor), lax, krabba, avokado, gurka, bläckfisk, ål och tamagoyaki. Annat man kan ha i sin sushirulle är olika sorters kött och kyckling. En vanlig missuppfattning är att sushi betyder rå fisk. Så är det inte; det har med ris att göra

Vi kommer använda rökt lax och räkor i våra! Detta blandar vi med mango, avokado, paprika och gurka! Riset är som vanligt sushi ris som man blandar med en liten skvätt vinäger samt socker. När vi bladat ihop detta på vårat sjögräs rullar vi ihop det och skär det i ca 2cm breda skivor!

Detta blev kvällens resultat:




/// J & R


Solarieum

Nu sitter vi tre killar och diskuterar lite om hur vidar vi säller oss till sola solarium.. Diskutionen går mellan att det är lite "fikusaktigt" eller bara riktigt najjs att få en schysst solbränna?.. Alla vill ha en riktigt fin bränna, speciellt nu till vår/sommaren.. Vi diskuterar även hur mång ggr i veckan man kan sola. Ingen vill ju bli sådär riktigt fult solariebrun...!
Det är absolut inte "fikusaktig" att sola.. Inget fel på att sola om du gör det i rimliga mängder ca 2 ggr i veckan.. Det finns ju inget vackrare än en solbränd kropp eller hur?! Nu längtar vi efter sommaren!
Vårat tips är att sola lugnt och njut utav din skönhet!



Har ni några tankar eller bara säga nått skoj?! Maila på [email protected]

/// J & R

Sjalen.. Mannens nya accessoar!

En produkt som mer och mer killar börjar använda som en mode accessoar är sjalen! Denna har länge används av tjejer och folk i varmare länder. Men nu har även vi killar börjat använda denna snygga accessoar Sjalen passar utmärkt til en snygg skjota, en stilren t-skirt eller till kavajen!
När ska man då använda den? Själva tycker vi att du kan ha den allt ifrån på en shoppingtur till en trevlig utekväll! Bara du lyckas matcha sjalen med kläderna! Har du ingen möjlighet till det, skit då i sjalen. För det finns inget fulare än en felmatchat plagg! Nått som jag höjer varnings finger på är även "palestina sjalen". Denna kan tyvärr lätt felanvändas och feltolkas. Denna kan även vara snygg om du matchar rätt.. Men kan även vara uppseende väckande hos vissa!
Detta är palestinasjalar:


Några schyssta tips på hu ni kan bära sjalar:



Har ni tips på mer mode repotage eller bara vill visa upp eran egna stil maila gärna oss på [email protected]!

/// J & R

Rakhyvel

Ibland behövs lite trimmning i ansiktet antingen är det ivägen när du äter eller så vill du bara ta bort det. När detta inträffar behöver du som kille en pålitlig rakhyvel som gör jobbet åt dig. Skägget är nog det mest manliga som en kille bär förutom en annan viss sak. Alla har sina sorters olika växt precis som i ogräs världen så finns det många olika sorters missväxt. Vissa äger en hel regnskog andra bara lite glesväxt, men båda har samma problem när dagen D är kommen. Vilken motorsåg ska jag använda eller ska jag änvända en traditionell yxa kanske? Vi tänkte genom att göra en liten test bland de vanligaste hyvlarna i handlen och se vilken som är värd att använda... 

Innan ni kollar på testet så kan ni läsa beskrivningen om vad en rakhyvel är om ni motförmodan inte vet vad det är...

En rakhyvel är ett verktyg som används för att kapa oönskad hårväxt på kroppen. Den består vanligen av ett litet, skarpt knivblad av stål som monteras i en hållare, vanligen av plast och ofta försedd med ett handtag.

Till skillnad från övriga hyvlar som hyvlar av det översta skiktet från det material man använder är rakhyveln inställd att den bara skrapar ytan man drar den över.Rakhyvel används vanligtvis tillsammans med rakskum eller raktvål och rakborste för att minska friktionen mellan rakhyvel och hud.

Märke
Gillete



Gillete



ModellFusionM3 Power
Blad5-bladsstyem3-bladssystem
jämnhetväldigt braväldigt bra
ca Pris:179:-159:-
Extrablad:
ca pris


4-pack 179:-



5-pack 169:-

Resultat:

 Underbart!!!

 Underbart!!!

Märke

Bic
engångshyvel


Gillette
 
ModellSensitiveMach3 turbo
Blad1-blad3-bladsystem
jämnhetIcke brabra
ca Pris:30-pack 39:-109:-
Extrablad:
ca pris


Resultat:
 

Finns ej möjlighet

Suger fruktansvärt
mycket!!!



 
5-pack 139:-


Fungerar jätte
bra!!!






Beskrivning:

Fusion Power
från Gillette har fem tätt sittande rakblad för en bättre rakning. De fem bladen fördelar trycket mellan bladen vilket minskar trycket mot huden och ger mycket bättre komfort. Fusionhyveln har även en precisionstrimmer som består av ett rakblad på baksidan av hyveln. Den är perfekt till svåråtkommliga områden och gör det enkelt att trimma polisonger, skägg och ansiktshår. Ulitimat motorsåg som klarar sig igenom värsta 

djungeln oavsätt väder. Därför får den 4 sushiplankor i betyg detta ända negativa är såklart priset men det får man leva med...

M3-rakhyveln från Gillette med inbyggd motor! Motorn ger upphov till mikrovibrationer i rakbladen som stimulerar huden och får skäggstråna att resa sig, och därmed bli lättare att raka av.
Rakbladen har ett nytt patenterat bladöverdrag, PowerGlide, som ger perfekt glid och gör rakningen mycket smidig och skonsam för huden.En löddrande- och återfuktande remsa, Lubrastrip, innehåller både vitamin E och Aloe Vera. Räcker nu till ännu fler rakningar. Också en väldigt bra rakhyvel som även denna klarar diverse terräng. Därför delar denna första platsen på 4 st sushiplankor med förregående hyvel.

Gillette Mach3 turbo med tre nya antifriktionsblad som tar bort mer av vartenda hår med mindre irritation. Mikrolamellerna är mycket tunnare och mer flexibla än de på Mach3, de lyfter upp skäggstråna och låter bladen raka närmare och mer effektivt. Förbättrad lubrastrip, den återfuktande remsan innehåller Aloe Vera och Vitamin E och avger mer smörjande ämnen vid fler rakningar. Samma fäste som för Mach3 och M3 Power. En pålitlig hyvel som klarar sig bra men inte riktigt ända fram tyvärr. Men den är värd sina pengar och sina 3 st sushiplankor.

Bic sensitive engångshyvel med denna hyvel behöver du inte vara rädd om för priset är så pass lågt. Resultatet på rakning är inte tipp topp men den funkar ju i nödläge. Det är väldigt lätt skära sig på den under rakning detta pågrund av att där är inget glid utan man måste förlita sig på att ha tillräckligt med rakskum. denna hyvel rekommendera vi absolut inte. den klarade ej av vårt test överhuvdtaget. Om du bara har lite fjum på överläppen låt de vara det är inte värt att köpa en bic för detta problem. Den ställer till med mer än den gör nytta. Betyget för hyvlen bli 1 st Sushiplanka och definitivt mega sist i testet...


Sammanfattning:
Det är lätt att vara snygg om man är snygg. Vi andra som alltid går i uppförsbacke vi måste alltid göra oss till för att synas. Nej så är det inte men visa passar i skägg andra inte. Allt är inte kass många tjejer gillar ju skäggstubb. Då snackar vi skäggstubb inte fjunstubb. Hur många tjejer säger nej till Brad Pitt liksom han brukar ha skäggstubb ju. Så har ni möjlighet så låt stråna växa lite. Det är alltid gött att vara lite ovårdad ibland...
Gör som ni själva vill, gör det ni trivs med.....

"Ta det lugnt med allt, och kom ihåg raka aldrig i kallt"

/// J & R


Det finns män och så finns det Män!

Efter att ha gått och funderat på hur vi killar egentilgen ska bete oss för att bli omtyckta hos er tjejer och därför har vi diskuterat detta med några proffs på området (tjejer).
De sa så här, att ett stort problem de såg i oss killar var att vi var helt underbara till en början men sedan när tiden gått ett tag så förvandlas dessa underbara killar till monster. Därför är det svårt för tjejer att lita på oss, därför drar de alla över en och samma kam.. Det är nog där uttrycket "killar är svin" kommer ifrån?...



Hur ska vi då bete oss? Många utav oss är ju inte svin! Klart vi har gjort lite dumma saker ibland med.. Men det är liksom inte så lätt vara kille. Vi är varken tankeläsare eller speciellt smarta.. Vi tänker inte lika långt eller på samma sätt som er! Det är nog därför bägaren rinner över till slut...



Allt handlar om komminikation mellan parterna. Har man en god relation och pratar om det som stör en, så är mestadels allt löst innan helvetet brutit loss. Det finns inget facit på hur vi killar ska bete oss, vi höftar för det mesta. Vi tror det är båda parternas ansvar att få allt att fungerar, man MÅSTE våga prata. LIksom monstret kommer inte av sig själv precis. Det svåraste i livet är förhållande, men det tar vi en annan gång........

"The bad guy lies to get you into your bed..... The good guy lies to get into your heart" // En tjejes syn på oss killar!! Dags att bevisa motsatsen killar och detta snarast!!!



/// J & R

Fläckar på kläderna?!

Hur många har inte kläder i gaderoben som har fläckar på kläderna.. Kläder som man inte längre kan använda.. Kan vara allt från trista svettfläckar till blod som inte vill försvinna.. Därför tänkte vi hjälpa er med lite tips på hur du kan få bort detta! Det finns många bra tips att hitta på olika sidor men jag ska ta upp några personliga tips med som man snappat upp under livets gång från alla underbara mammor!..

Mörka beläggningar på din vita skjortkragen eller i armhålorna??
1) Ta en redig klick YES på det utsatta området.
2) Gnugga nu in denna klick.
3) Låt detta verka under någon timma.
4) Släng in skjortan i tvättmaskinet med detta på. (Följ tvättråden!)
5) Vipps så har du en vit skjorta eller tröja igen!

Satt dej i tuggumi?
1) Lägg plagget i frysen över en natt.
2) Ta ut plagget och ta bort tuggumit.
3) Om det finns rester kvar av skiten ta då bort detta med alkohol. (Obs var försiktig med detta på färgade kläder)



Fått gräsfläckar efter en kanske lite för mysig picknick!?
1) Gnid in fläcken med lite t-röd eller glycerol. (Obs var försiktig med detta på färgade kläder)
2) Tvätta sedan som vanligt och följ tvättråden.

Vem har inte lyckats söla ner sig med Kaffe/Te?
1) Kaffe och te fläckar kan du ta bort med vatten om dom är färska.
Om du då var antingen lat eller kanske till och med fikade med en vacker tjej och inte han detta så kan du:
2) Om det e vitt plagg kan du koka detta i vatten. Eller om det är ett färgat plagg kan du skölja i ljummen mjölk eller vatten men vispad äggula. Teet kan du köra i varmare mjölk.

Någon som fipplat med ett glas Rödvin?

1) Detta är som kaffet/teet, ska hällst behandlas omedelbart! Detta kan du göra genom att strö på salt eller potatismjöl. Detta kommer suga upp fläcken.
2) Om inte detta gjordes kan du hälla på vitt vin på det utsatta området och efter hälla på ljummet vatten.
(Vitt vin får du bort med kokande eller ljummet vatten bara!)

Fått en snyting på krogen?
1) Först ringer du och anmäler idioten som misshandlat dej! (Om det inte var du som var idioten såklart, då kan det vara riktigt dummt!!)
2) Om du märker direkt när det hände ta då och strö på salt och sedan skölj av det med vatten.
3) Om du inte han detta i stridens hetta ta då och häll på salt, skölj med kallt vatten och gnugga in lite såpa.

Om du har hittat på något annat dummt med deina kläder finns där en riktigt bra hemsida du kan besöka http://www.giftfrimiljo.nu/sa/node.asp?node=1319

/// J & R

Tid i skolan...


Detta pluggande är en stor tidsfördrivare, tyvärr.  Klart man ska plugga på saker som måste lära sig men man behöver väl inte överdriva. Det finns visa som pluggar och det är det enda de gör, känns det som. Ska inte skoltiden vara rolig och något man kommer ihåg mer än bara plugg? Alla kompisar nya erfarenheter och allt runtom kring skolan. Det är det man brinner för, och inte för att studera sig till utbrändhet eller springa in i väggen. Man måste lära sig att agerar i sociala sammanhang och uttrycka sig på rätt sätt. Sedan när du står där med din examen så står du där utan kontaktnät och social förmåga. Skolan är till för att bygga upp kontaktnät och givetvis lärdom men ett kontaktnät är så mycket mer värt än ett par 5:or på papper. Fortsätt plugga hårt all erfarenhet är bra erfarenhet...  

"Lägg ner mycket tid i skolan för det är väldigt viktigt - Men snälla överdriv inte, det finns ett liv till att ta hand om , det utanför skolan"






/// J & R


Perfekta dagen!!

R har jobbat hela dagen så när han slutade tänkte han att han skulle ringa J och bjuda hem han på en kaffe! När dom kom hem till R så sa J med liten hånfull ton att han hade sovit länge idag å hela dagen hade varit perfekt! R blev faktiskt lite avundsjuk.. Då helt plötsligt himlen öppnade sig! J spillde ut hela sin kopp kaffe.. Sen skulle han hämta papper då sparkade han rätt in i bordet!!!!!! Och eftersom R e så otroligt skadeglad skrattade han så han grät och nu är dagen räddad!!!




Nu ska R iväg till Varberg på kalas hos Sandra! GRATTIS Babe!!!




/// J & R

Doft...

Har ni inte dykt på problem när det gäller vilken parfym ni ska välja? Det är klart att du ska älska din parfym doft men är inte parfymen till för tjejerna. De är väl viktigare att de tycker det luktar gott eller? Däför har vi genomfört ett test som underlättar när parfymen är slut och du står där i affären och försöker välja rätt. Vi har testat 6 olika parfymer. I med J & R inte har någon kvinnlig tounch så har vi bjudit in två tjejer i panelen för att få fram den mest attraherande doften....  


Doft test  
   
Modehus:
Calvin Klein
Hugo Boss
Typ:EuphoriaMotion
Doftfamilj:OrientaliskKryddig
Rekommenderad användning:  CasualDagtid
Tjejmagnet:2:a Stark5:a Funkar alltid
Betyg tjej:Följa med upp på vad heter det...Dags för träning i...
Betyg kille:Funkar alltid...Säkert kort...
   
Modehus:
Armani
Diesel
Typ:Code for menFuel for men
Doftfamilj:TräAromatisk
Rekommenderad användning:  CasualDagtid
Tjejmagnet:1:a Extrem3:e Stabil
Betyg tjej:Ge mig...Vad vill du hitta på...
Betyg kille:Victory ikväll...Rockig...
   
Modehus:
Lacoste
Jean Paul Gaultier
Typ:EssentialLa Male
Doftfamilj:Kryddig/CitrusOrientalisk
Rekommenderad användning:  CasualCasual
Tjejmagnet:4:a god6:a Klassisk
Betyg tjej:Svårt att motså...Middag...
Betyg kille:Denna måste hon gilla...Manlig...



Beskrivning om doften på parfymerna:::

1: Armani - Code for men - En förfriskande maskulin doft av citrus, bergamott, tonkaböna och apelsinblomma
2: Calvin Klein - Euphoria for Men- En modern maskulin doft av mocka, ingefära, redwoodträ och patchouli
3: Diesel - Fuel for Life Him- En sensuell och manlig doft med inslag av lavendel, träd och anis.
4: Lacoste - Essential- En fräsch doft av citrusfrukter, kryddiga blommor, patchouli och sandelträ.
5: Hugo Boss - Motion- En doft av apelsin, rosépeppar, basilikablommor, sandelträ och mysk
6: Jean Paul Gaultier-Le Male- En modern maskulin doft av fräsch mint, apelsinblommor och doftträ.



Vinnare
av testet blev Armani Code: Detta på grund av att tjejerna suktade mest efter denna underbara doft. Men det är inte bara doften tjejer gillar man måste ha bra personlighet också killar. Ingen av dessa dofter är någon förlorare. Killar hitta er egna doft. Tänk på att samma parfym luktar olika beroende på vem som använder den. Parfymen är personlig glöm inte det...

"Dofta vidare med er...."
Lycka till!!!

/// J & R

 

Resetest: Stockholm-Göteborg

Dags
att börja röra sig lite...
Eftersom vi någon gång behöver förflytta oss, och inte alltid kan gå så tänkte vi här på bloggen ge några alternativ när det gäller att resa mellan Stockholm - Göteborg. Vi har försökt att hitta de billgaste alternativen för Flyg, Buss och Tåg. (kan finnas undantag som ej har kunnats ta del av). Vi har gjort en simulation av en resa mellan destinationerna den 10 maj 2008. Så all fakta är baserad ifrån det datumet.
I alla fall hoppas det kan vara till lite hjälp i alla fall.

    
    
Stockholm

till

Göteborg
Flyg
 Tåg 
Buss
  
 
 
    
    
Ankomst till:LandvetterGöteborg C            Göteborg C
Transport centrum:
Flygbuss tid: 30 min (75:-)
Behövs ej
Behövs ej
Status  Hög Börjar bli hög Låg
TjejchanserBra: vid tur "flygvärdinnorna"Om man har turMindre bra
NjutningMan har suttit skönareSköntSkönt
Bekvämlighet

Miljö
Fungerar

Riktigt  dåligt
Njutbart

Bästa alternativet
Trångt

Helt ok men ändå inte
MatJafinns mölijhetnej
Tid55 min4h 51 min7 h 30 min
Pris ( Vuxenbiljett)320:-223:-254:-
Resepartner

Betyg:
(Sterling Airline)


(Sj)


(Swebuss)




Sammanfattning:

Tåg: Vill man sitta skönt avnjuta en kopp kaffe i ett lungt tempo är detta ett givet alternativ. Finns möjlighet att surfa på datorn lite medan man åker genom skogarna. Priset är helt okaj om man är ute lite i god tid. Tiden är pengar säger många det tar ändå nästan 5h att åka mellan destinationerna. Men under den tiden hinner man med mycket arbete i form av wordskrivning eller bokläsning. I testet får Tåget 3 stycken sushi plankor.  Hamnar på en stabil 2.e plats.

Flyg: Att flyga är alltid trevligt, för alla utom de som är flygrädda eller för de som är väldigt storväxta. Man kommer undan hyfsat billigt. Ett problem är att man inte kommer ända till centrum med flyget. man måste ta en extra transport med flybuss för att komma in till centrum. Men eftersom det inte tar så lång tid att flyga så är det nog värt det. Man får offra sig. Vinnare i vårt test blev flyget efter en hård kamp. Tyvärr är inte vår vinnare så bra för miljön men så är det man kan inte få allt här i världen. Vinnaren får 4 stycken sushiplankor.

Buss: Ett traditionellt transportmedel är med buss. Man kommer ända fram till slutstation och behöver ej göra byten. Priset är lågt men eftersom det tar så lång tid att komma fram så får bara bussen 2 stycken sushi plankor.  Och hamnar tyvärr sist i vårt test.

"Ta det lungt man kan ju alltid gå"

/// J & R

Underbar dagenefter känsla..

Nu är finkläderna av och det e dags att ta tag i sitt liv igen! Vill kanske inte säga att det e allt för ansträngande med tanke på att mam är ledig och solen skiner! Man blir su sjuukt glad när man vaknar och solen lyser.. Till och med att det tar bort några av dom otroligt taskiga tomtarna som bankar i huvudet Undra vad det är med just solen och våren som får en på bättre humör?.. Är det ljuset kanske?.. För glad blir man! Har även börjat känna endel vårkänslor, heeelt underbart! Så nu blir det en morgon kaffe nere vid havet!...





För ni som inte vet vad en tomte är dorg jag ett litet utdrag från wikipedia:

Tomten (från uttryck som tomtegubben) är gårdens och huvudets skyddsväsen i nordisk folktro. I Skåne, Danmark och Norge kallas han företrädesvis nissen (från uttryck som Nisse god dräng). På finska finns ordet tonttu som är inlånat från svenskan.
Tomtens är en slags skuggbonde med övernaturliga krafter som ser till att gården och huvudet har lycka med sig, men han kan också straffa gårdsfolket om de missköter sig eller behandlar honom respektlöst tex dricker alkohol! Framför allt vakar han över hjärncellerna och djuren i stall och lada. Han visar sig ogärna, men beskrivs som en äldre med stor hammare, ofta med vitt skägg, grå kläder och röd luva

.

// J & R

Lite sågat kanske???

Vi var lite sågande kanske i förra inlägget men ibland är det så. Ni tjejer har säkert någon sorts liknande problem. Hade varit väldigt trevligt och höra era tjejers åsikt om ni har något motsvarande om oss killar??  Kommentera gärna eller Maila oss!



Hela värden är som ett kretslopp och ska vara balanserad för att fungerar. Därför har vi på Ihsusbloggen börjat tänka en massa. Det bör finnas en tjej för varje kille och om man inte tycker om det andra könet, så finns det någon för er också. Det är så det är det kanske tar tid att hitta den rätta men håll ut och lägg inte för mycket kraft på det. Det kommer när det kommer.  Hasta inte in i något om du inte är riktigt säker på vad du känner...
Så vi mena inte att vi inte tycker om fula tjejer.. Bara att vissa borde tänka på marknadsföringen!

"Skönheten sitter i betraktarens öga"
"Grisen är vacker i grisens ögon, kon i kon's"




/// LOVE J & R


Äntligen dags!!

Så här blev outfitsen...



// R  (Vinrött nu när festen är på gång, blandning mixar ihop sig på ett vackert sätt)



// J (Vit dagen till ära när solen skiner och våren är på väg! Perfekt!!)


/// J & R


Falsk marknadsföring?

Det är säkert många killar som lurats av tjejers falska marknadsföring. Tjejer är väldigt strategiska för att visa sin "vackra sida" Av sig själv. Det första är sminket de har på sig. I själv verket är det skönheten utan smink som kommer längst. Tänk dig en jätte fräsch tjej som man stöter på. Men när man kommer nära så ser man 1cm spackel som är smetat i ansiktet. Är man inte uppmärksam som kille så kan åka på obehagliga möten när natten faller.


"All cred till alla naturliga tjejer som vågar skippar sminket"



(Bilderna har inget med texten att göra)

Ett annat knep de använder är solglasögon. När de åker på så förvandlas vissa tjejer till gudinnor och skönheter. Men när solen har gått ner och killen tror han gjort sitt underbara jobb att fånga en skönhet, så vänder turen, tjejen tar av glasögonen. Och där står man som killen med "ballen i bildörren". Var blev hon av? ... dålig stil tjejer... alla mindre snygga tjejer kan väl ha på sig typ röda bågar så vet man vilka man ska vara försiktiga med...


"Välj rätt brillor"- Tänk på oss killar, tjejer snälla...


(Bilderna har inget med texten att göra)


Sedan har vi den naturliga falska marknadsföringen. Den underbart formade rumpan. Man går på stan som kille och ser en riktigt fin form, plötsligt är man inne i en underbar dröm... man njuter.
Så kommer det som inte får hända tjejen vänder sig om, ooohhhhhhh fy vad i h#l##te. Hur kunde jag tycka så. Tjejen som man trodde var sin drömtjej var antingen en 55+ eller ett riktigt skav. Som kille återgår man till sin vanliga vardag med ett nedåtriktat leende.




(Bilderna har inget med texten att göra)

Tjejer glöm inte att vi killar inte hade varit något utan er, VI Älskar Er. Det är ni som får oss att leva...


///
J & R


Det händer alla vänta bara...


Man vaknar ur sin skönhet sömn med att ett telefon samtal ringer... Den som ringer är en kompis som frågar var man är. Svaret på frågan blir: Hemma var annars? Kompisen: vet du vad klockan är? Man svara ja typ halv 9 . Kompisen svarar: nej halv 1. Man tittar på klockan och ser att klockan verkligen är halv 1. Då får en massa dynamit i rumpan och springer upp eftersom man skulle varit på mötet på banken vid kl: 10:00 Kompisen ringer igen och säger: Du det är lugnt banken ringde mig vid halv 10 i förmiddags och sa vi skulle ta mötet imorgon istället.
Då blir man "mindre glad" Men nu när man tänker efter så var det ju bara positivt.  Jag har inte missat något...

Livet är ganska bra en dag som denna man känner sig innerst lycklig. Eller jag vet nog vad som spelar in. Att det är puschafton ikväll med tjejer som är uppklädda finns det något bättre? Ja okej om man tar bort bikinitjejerna på sommaren alltså. För de kommer alltid ligga överst. En sådan här kväll blir alltid lite magisk. Man känner sig viktig på något sätt fast man inte är någon. Varför vet jag ej men strunt i det och njut...

"Lev levande"- "Så tråkigt att se folk leva döende"




"(Det kvittar var man somnar, sova är sova låt det vara så)"


/// J & R


En viktig detalj, ganska självklar men ibland bortglömd, "den viktiga tandkrämen"!

Feeling......
Att få en skön känsla av fräschhet är något som många efterstävar. En sak som hjälper till lite på vägen är tandkrämen. Utan tandkrämen så hade många gått i uppförbacke. 

Tandkrämen har funnits i modernform (i tub) sen 1800-talet sedan dess har det används i kosmetisktsyfte för att förhindra missfärgning och samt för att få fräsch känsla i munnen. För att förenkla lite i tandkrämsträsket så har vi gjort ett litet simpelt test som hjälper till lite om ni har lust för att byta er befintliga kräm eller kanske helt enkelt vill börja borsta era tänder efter många års motgång. ("Välj inte efter priset utan efter fräschhet")





Själva testet..........
De
tre tandkrämerna är bland de vanligaste i våra hushåll därför utseeda till detta test. Testet är gjort av tre personer som har olika behov och krav på krämen. Man började att testa smaken på tandkrämen sedan efter det bedömde man andedräkt genom att blåsa på de andra testpiloterna. Hållbarheten är hämtad ifrån tillverkarnas egna tester. Men hållbarheten är också hämtad ifrån egna erfarenheter när det gäller munkontakt, bland annat.

Märke
Colgate
Pepsodent
Sensodyn
Märke grundat187719471961
ModellTotal (75ml)Super Flour (75ml)Flour (75ml)
SmakKämig mintgodisFrisk smak av pepparmintFrisk pepparmintsmak.
AndedräktHelt ok Mycket godHelt ok
Hållbarhet12 timmarej angivetej angivet
Prisca 20:-ca 18:-ca 26:-
Rekommnderadej infoTandläkarförbundetav tandläkare ej förbundet
Fräschet Slagkraftig Dominerande Duglig
Betyg   


Sammanfattning:

Colgate: God tandkräm som passar de flesta lite för mycket godissmak. Får inte samma fräschet pga detta. Relativt billig och god hållbarhet. 2:e i vårt test

Pepsodent: Mycket klar vinnare på grund av sin fräschet och många positiva betyg ifrån användare. Smaken vara länge och passar för lyckad munkontakt. Priset är billigt och den är även rekommenderad. 1:a i vårt test.

Sensodyn: Denna tandkräm måste man vara mogen för att använda. Smaken är god men priset är för högt. Sedan känns inte man tillräcklig fräsch ut i munnen på samma sätt som de andra krämerna. 3:e i vårt test


Vinnare:
Efter att ha testat följade krämer utsågs en vinnare och det blev Pepsoent Super Flour med motiveringen ("hållbar fräschet som passar de flesta och har även en väldig fördel när man behöver känna på munkontakt") Därför ger vi denna kräm 4 ordentliga sushiplankor. Värd varenda!!!.......   

Slutord: Tänk inte så mycket på vilken tandkräm du använder, det viktiga är att du borstar tänderna ordentligt............
Ps. Har du problem med andedräkten och vill ge din mun en ordentlig kur testa "Det traditionella munvattnet" El la explosion....  t.ex. Listerin eller SB12......
"Inte fel att använda lite tuggumi ibland heller".............

/// J & R

Äntligen får vi finkläderna på!

Den årliga punschafton är här! Imon smäller det.. Detta är en slags bal liknande tillställning där man äntligen får ta fram sina fina kostymer. Så idag har vi testad olika kostymer och försökt mixtra ihop något snyggt. Detta blev en riktig fin sushi!!

Så vad blir det för kläder:

R: Vinröd J.Lindeberg skjorta, Skräddasydd grå väst, Svarta kortym byxor från HM, Mörkgrå Pannylane slips med vita tunna ränder åt sidan och en skräddasydd kavaj med thaikrage, Klocka från Accent med svart läderäm, Fickplunta i silver.
J: Vit tiger skjorta, skräddarsyd innerväst med sidén rygg, Vitstrecksrandig Cojak kavaj, vita tigerbyxor, Mönstrad slips från Atlas Design och vita tiger myggjagare. Exlu jewellry armband no-1, fickplunta och klocka silver fickur.
 
Bilder på de fina utsmyckning kommer komma under morgondagen!



//// J & R


Barcelona

Denna underbara stad är belägen vid den Katalonska kusten i Spanien. Staden har ca 1,6 milj invånare och är spaniens näst största stad och även Europas mest folktäta stad. Detta märkes inte minst på La Rambla som går rakt igenom denna underbara stadskärnan. Här finns mysiga stånd, butiker och olika former av uppvisningar i massor! Man ska dock vara lite uppmärksam på ficktjuvar och bluffmakare som inte vill oss turister väl.
För oss som är lite mer intresserade av shopping är staden Underbar! Alla stora märken har sina egna butiker och finns även många små mysiga butiker i Gamla stan (Ciutat Vella).
Bor ni så att ni hyr bil för att komma in till Barcelona ta då kustvägen! Helt fantastiska utsikter. Den tar dock lite längre tid men det är det absolut värt! (Bild 1 och 2)

Lite egna sköna tips i Barca:

Schyssta klädaffärer (Förutom alla kända butiker):

Loft avignon: Riktigt schysst skjortor och kavajer!
Zara: Finns nu även en del bra butiker i Sverige, Men i Spanien och Barca har dom oftast större utbud!
Mayday: Vill du bli ensam om ett par skor eller en fräck T-skirt ska du vända dej hit!
Sen Måste ni vandra runt i Gamla stan och kolla in alla mysiga kläd och inredningsbutiker. Här hittar man dom små diamanterna!

Inredning butiker:
Z: Måste säga att denna butik är sevärd, lite för alla dess underliga prylar. Men man kan även hitta en del guldkorn!
Habitat: Lite lik IKEA men Mycket roligare prylar!
Noit: Kan vara lite för mordernt för vissa. Men för er som vill ha det senaste är det hit ni ska!

Sevärdheter
Camp Nou stadion:
Barcelonas hemma arena! Ett måste för en såm sportfåne som mig. Tänk er bara 98000 sjungande Barcelona fans! (Bild 3)
La Sagrada Familia: Den spanska arkitekten Antoni Gaudi's mästervärk. Alla underbara detalger på denna famtastiska kyrka. Den hålls fortfarande på att byggas. Dettaa är ett måsta när ni är i Barca! (Bild 4)
Olympis Stadion: Denna användes flitigt under sommar OS 92 i Barca . Detta kanske inte är ett måste men som sagt är man sportintresserad är detta absolut roligt att se! (Bild 5)
La Rambla: Huvudgatan inne i staden. Väldigt mycket roliga saker händer här. Allt ifrån gatukomik till konstnärer. Alltid ett underbart tempo och trevliga människor! Så gott som all shoppingen ligger även runt denna gatan!

Speciellt tips:
Maten: Själv ÄLSKAR jag att testa nya maträtter och även i Barcelona är maten fantastisk! Var inte rädda för att testa lite skaldjur och andra godheter! (Dvs om inte resturangen ser allt för sunkig ut) Maten som ni ser på bilderna var riktigt fin.. Eftersom Barca är en kust stad är så gott som fisken alltid färsk med! Mums!!





Slutligen Enligt mig så är Barcelona en av dom vackraste, snällaste och roligaste städerna jag varit i! Shoppingen är kanon, människorna är hjälpsamma och maten är fantastisk! Rekomenderar detta resemål STARKT!

// R

Den långa väntan!..

Kampen mot kylan fortsätter en liten stund till?..
Många har tyvärr hunnit hänga in sin varma vinterjacka förrän det är dags att använda den igen. En tum regel som borde finnas, är den att har man en gång hängt in jackan så ska man låta den hänga där. Istället kan man ta på sig en schysst kofta och en halsduk. Det funkar alltid när det mellanväder...
Känslan att våren håller på att växa fram gör många förvirrade i vad de ska köpa i klädesväg. Tips: Vänta liiiite till, så blir man inte besviken när värmen väl kommer. Det händer att man gör snabba inpuls köp nu innan våren. Det kan man får man ångra om man inte har is i magen?..

Ta en rejäl rensning i din befintliga gaderob och kasta ut de saker som du aldrig använder eller de plagg som du tycker är värdelösa (spara dom, dom kan bli moderna igen..Eller skänk bort dom till behövande) . Varför detta bör göras är den att de plagg du kastar ger dålig energi eller rättare sagt de tar plats i gaderoben. Istället lämnar du plats för fräscha nya kläder som (kanske) kommer in handlas under den kommade våren. När du väl har gjort detta så kommer en känsla som är helt underbar infinna sig hos dig. Har du riktigt stor gaderob så kanske inte detta är nödvändigt men ha det i tankarna i alla fall??
Keep going strong............

image3
"Lite skönt vår inspiration skadar inte"

Jacka vit (HM)
Solglasögon (Ray Ban)
Skor (Acne)
Chinos (Dockers)
Tröja (HM)
Väska (Fillippa K)
Sjal (La Redoute)

// J & R

Tester

Under denna kategori kommer du kunna följa alla våra tester. Vi kommer testa allt från hudvårdsprodukter till olika resemål!



*Det som ligger på agendan just nu är att odla en redig vinter päls inför rakhyvels testningen!




Har ni några speciella önskemål på olika tester maila gärna på [email protected]

Välkommen till våran nya blogg!

På denna blogg kommer ni kunna följa olika manliga trendtester i alla dess former. Även en del mode kommer blandas in för att få den ultimata kryddningen.

image2

"Mode dör med tiden men stil vara för evigt"

// Johan & Rasmus

RSS 2.0